| La Bernarda by Bilbao Cooking |
| Azaroak 26, 27, 28 |
Erriberako merkatua – Bilbo
Gastronomia historian zehar Bizkaiko gizartearen zutabe garrantzitsua izan da eta oraindik izaten jarraitzen du. Sukaldeak eta mahaiak beti izan dira gure topalekuak. Nork ez ditu gogoratzen amamaren kroketak edo amaren marmitakoa?
Horrexegatik, historia honetan funtsezko parte izan diren hainbat eta hainbat emakumeren lanari eta sakrifizioari balioa eman nahi diegu. Gainera, artearen bitartez apaindu nahi dugu.
Hau guztia kontuan hartuta, ez zaigu bururatu Erriberako merkatua baino leku egokirik proiektu hau gauzatzeko. Merkatu adierazgarri horretan, Bilboko amama guztiek lortu dituzte beren gisatuetarako osagairik egokienak.
Oraingoa, oso edizio berezia izango da, LA BERNARDA by BILBAOCOOKING, gastronomia izango da osagai nagusia. Oihana Abinagoitiz Bizkaiko 2021 sukaldaritzako enbaxadore handiaren laguntza edukiko dugu.
Programazioaren artean, nabarmentzekoak dira tailer gastronomikoak, ESHBI – Bilboko Ostalaritzako Goi Eskolaren laguntzarekin gauzatuko ditugunak..
Gainera, asteburuan zehar produktu berri eta interesgarriak dastatzeko aukera izango dugu.
Beste puntu interesgarri bat “La Bernarda” pintxo-daztaketa izango da. Erriberako azokako gastrotabernen gunean izango da, dastatzeko eta gozatzeko unea.
Tailer gastronomikoetarako lekua hartu, eta parte hartu esperientzia paregabe honetan. Zure zain gaude!

PROGRAMAZIOA
AZAROAK 26, OSTIRALA
17:00 – 21:00 | Artisautza Merkatua irekiera Gastrotabernetan |
17:00 -21:00 | Eraskusketak irekiera |
18:00 – 20:00 | Gioza eta hegalabur tartar tailer gatronomikoa by ESHBI |
Zure plaza erreserbatu
18:00- 19:00 | Kombucha dastaketa by Konstanza Garcia |
Zure plaza erreserbatu
19:30 – 20:30 | Itsas algekin egindako plater dastaketa by Sukaldikas |
Zure plaza erreserbatu
21:00 – 23:00 |
Musika eta poesia: IMAGINARDA | by Imaginautak
AZAROAK 27, LARUNBATA
11:00 – 12:00h | Urdaiazpikoa mozten ikasteko tailerra by Bilbaocooking |
Zure plaza erreserbatu
12:30 – 13:30h | Taller Urdaiazpikoa mozten ikasteko tailerra by Bilbaocooking |
Zure plaza erreserbatu
12:00-13:00 | Donde dije HIGOS, digo GRILLOS by Elena Sardiña, AMAIKETAKE
Zure plaza erreserbatu
18:00 | Erosketa-orgen moda desfilea by DIDI MODELS & ROLSER®
18:00 – 20:00 | Tailer Bacalao tailer gatronomikoa, bi klasiko handi. Pil Pil vs bizkaitarra, ESHBI
Zure plaza erreserbatu
19:00 – 20:00 | Saltsa mingarri exotikoak sukaldatzeko tailerra eta dastaketa by Crazy Lizard |
20:30-22:30 | Musika eta poesia: IMAGINARDA by Imaginautak |
AZAROAK 28, IGANDEA
11:30 – 13:30 | Gabonetako galleten tailerra by Coolkies |
11:30 – 13:00 | Zumba Masterclass |